Balfour Beatty Construction

An industry leader for more than 80 years, Balfour Beatty Construction provides general contracting, at-risk construction management, and design-build services for a wide variety of markets, serving clients in both the public and private sector. The renovation of Balfour Beatty Construction’s 24,500 SF office was an opportunity for the company to reinforce its culture and remind employees and visitors alike of the firm’s purpose: “To be a relentless ally for the success of each and every dream we are entrusted to build.” 

Heery provided interior design services for the new Balfour Beatty Construction Atlanta office. At every turn, the intent of the interior design was to reinforce Balfour Beatty Construction’s culture.  The company’s mission statement is the first thing one sees when stepping off the elevators, and Balfour Beatty’s four areas of focus – Zero Harm, Zero Waste, Employee Inspiration and Client Advocacy.

The Heery team sought out a design that would cultivate an effective balance between the raw expressions of materials used in the construction industry with sophisticated technological elements reflective of a firm delivering cutting-edge, 21st century projects.  The lobby imaginatively incorporates an array of construction materials – concrete, aged metal, rebar, glass, and re-claimed wood – and features an eye-catching mural depicting construction activities in the foreground of the Atlanta skyline. The office emphasizes glass partitions instead of solid walls to support an open culture and features a wide array of amenities including wellness rooms, hoteling spaces, technology-ready meeting rooms, and informal gathering spaces to promote an environment where employees can collaborate easily with each other and with clients. 

Key components of the design project include:

  • Subtly depicted etches of Balfour Beatty's four areas of focus on the office’s glass walls to reinforce the company's culture.
  • The lobby incorporates an array of construction materials
  • Mural of Atlanta skyline depicting construction activities in the foreground
  • Use of glass partitions rather than sold walls to support an open culture

Services

Interior Design

Location

Atlanta, GA

Size

24,500 SF

VIEW OTHER PROJECTS