Kennesaw State University Center for Sustainable Journalism

Kennesaw State University (KSU) is justifiably proud of its nationally renowned Center for Sustainable Journalism, which has received numerous prestigious grants and awards for its unwavering commitment to providing high quality and ethically sound journalism.  When the Center had the opportunity to relocate to an adjacent property across from the KSU campus that was owned by the KSU Foundation, it jumped at the opportunity to develop a space that would reflect the Center’s culture and values, while remaining highly functional.

Heery provided specialized design services for a 2,700 SF dynamic and flexible office, journalism and fundraising space for the University's highly regarded, nationally-known Center for Sustainable Journalism. For the project, the Design team focused on three aspects. First, the design needed to reflect the mission of a nationally recognized center for innovative, high quality and ethically sound journalism. Second, an open, collaborative work environment supported with multiple huddle spaces, conference room and non-traditional meeting spaces to encourage teamwork and cooperation was added into the space. Finally, the office called for a flexible space that would allow for special events and a variety of work venues to support individual work styles, research and intense group efforts.

As a mission-driven organization, the Center wanted a space that would reflect its mission and project its cutting-edge image as a leader in the digital media revolution. The design solution supports the Center’s brand, using the Center’s logo shape and colors, KSU’s colors, and the history of journalism as its inspiration.   The geometry of the Center’s logo plays out in the continuity of the design through architectural elements, lighting selections and furniture types.  For example, radial corners are evident in the design of the walls, ceiling coffers and other architectural treatments, echoing the Center’s logo, which features letters with radial corners. 

The design focused on three key aspect:

  • Design reflected KSU’s cutting-edge image as a leader in the digital media revolution
  • Open, collaborative work environment supported with multiple huddle spaces, conference room and non-traditional meeting spaces collaboration
  • Flexible space that allows for special events and a variety of work venues to support individual work styles, research and intense group efforts

 

“WOW! I got a first look at the new space with all the furniture in place. It is fantastic…Again, we are really impressed with the new space…everything seems so completely unified. Again a big WOW -- and thanks.”

Leonard Witt, Kennesaw State University

Robert D. Fowler Distinguished Chair in Communication

Executive Director, Center for Sustainable Journalism

 

Services

Interior Design
Engineering

Location

Kennesaw, GA

Size

2,700 SF

Awards

IIDA Georgia Chapter,“Best of the Best” Forum Design Award of Merit – Education and Research