999 Peachtree Street

999 Peachtree, a 28-story building in Midtown Atlanta, marks the flagship building of the Peachtree Place development, one of the most extensive urban redevelopment projects undertaken in metropolitan Atlanta. Taking center stage on the bustling corner of 10th and Peachtree, the Class A office tower brings an elegant modernist spirit to Midtown’s dynamic urban landscape.

Designed by CBRE | Heery to be in keeping with the “working neighborhood” theme of Midtown Atlanta, the main design objective of the tower was that it reflect the human-scaled, pedestrian-oriented feel of this older urban community. Design began in 1985 with CBRE | Heery’s approach centered on three basic ideas: circulation as a unifying element, both on the site and in the surrounding neighborhood; a reinterpretation of early high-rise architecture; and maintaining a comfortable human scale in the shift from pedestrian streetscape to the high-rise tower.

When it opened in 1987, the 999 Peachtree Building won an Atlanta Urban Design Commission Award for Design Excellence. It also garnered a first place award in the office building category for the Fulton County Developer Day Awards and a First Place Energy Award from the Atlanta Chapter of the American Society for Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE). The building is also a reflection of CBRE | Heery’s long-time focus on energy conservation. The design incorporated cutting edge energy efficient features that still compare well with today’s recently constructed facilities.

Additionally, CBRE | Heery’s own Atlanta headquarters is located in the 999 Peachtree tower. When the firm looked to renovate its offices in 2008, it turned to its own designers to create a space that demonstrated CBRE | Heery’s design sensibility, its long-term commitment to sustainability, and its expertise in integrated project delivery. From day one, the team was united on all discipline fronts – design, engineering, and construction management. Reconfiguring the firm’s highly trafficked conference areas to accommodate a wealth of different meeting requirements was a top priority. Staff can choose from large conference rooms and formal presentation style board rooms to informal brainstorming areas. Incorporating as much natural light as possible was also a priority for the design team. The break rooms and libraries house both clear-frosted and deeply colored acrylic polycarbonate panels that add a unique design statement while allowing in a small amount of diffused light.

 

Services

Architecture
Interior Design
Engineering
Construction Management

Location

Atlanta, GA

Size

650,000 SF